Ziua mutarii – Sfaturi utile

Home

Ziua mutării este aproape. Cât de pregătit te simti? Mutarea într-un apartament nou este incitantă, dar majoritatea chiriașilor ar fi, probabil, de acord, că mutarea efectivă poate fi in acelasi timp si extrem de stresantă.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii pregătit iar sfaturile de mai jos te vor ajuta să eviți greselile comune pe care le fac majoritatea.

1. Angajează, pe cat posibil, o companie profesională de relocări

Iti recomandăm să angajați companii profesionale de relocări, deoarece dispun de toate cele necesare mutării: cutii, bandă adezivă, liză, camioane, dar și o echipă pregătită. Cu echipamentul, echipa și expertiza potrivite, mutarea va fi mai ușoară și mai rapidă. De asemenea, există o șansă mai mică de a-ti deteriora bunurile și proprietatea închiriată.  Companiile profesionale de relocări sunt, de asemenea, asigurate, asa că, dacă se intamplă ceva cu lucrurile tale sau chiar cu apartamentul inchiriat, in procesul mutării, compania de relocări este responsabila pentru compensarea ta sau, după caz, a proprietarului.

Notifică noul proprietar

Odată ce ai programat mutarea, informează-l pe noul proprietar la ce oră vei sosi în ziua de mutare. Întreabă proprietarul unde ar trebui să parcheze camionul sau duba care te ajuta cu mutarea, deoarece proprietarul poate avea o zonă desemnată in acest sens, pentru a nu impiedica bunul mers al lucrurilor.

3. Confirmă când vei primi cheile

Asigură-te că tu și proprietarul v-ați coordonat când și de unde vei ridica cheile. Majoritatea proprietarilor preferă să predea cheile în prima zi a contractului de închiriere, dar asigură-te că ai cheile și acces la apartament pentru a descărca camionul.

 4. Ambalează cu simt de răspundere

Ar trebui să-ți împachetezi lucrurile din timp, astfel încât să fii pregătit. În funcție de câte bunuri ai de mutat, împachetarea poate dura ceva timp, așa că este o idee bună să începi cat mai devreme posibil.

Iti recomandăm să împachtezi într-o ordine care sa te ajute si la despachetat. Începi cu articolele pe care nu le folosesti frecvent și apoi treci la cele necesare.

Organizează-ti articolele de ultimă oră, astfel încât să le poți împacheta rapid în ziua mutării. În timp ce împachetezi, asigură-te că utilizezi folie cu bule pentru a-ti proteja lucrurile. De asemenea, poți folosi haine și prosoape pentru a împacheta articolele fragile.

Cel mai bun mod de a împacheta electronicele, în special televizorul, este în ambalajul original. Dacă nu ai pastrat cutia, atunci asigură-te că le-ai ambalat corespunzător.

Când termini de împachetat fiecare cutie, etichetează două fețe ale fiecărei cutii pentru a te asigura că poți citi cu ușurință etichetele (chiar și după ce ai stivuit cutiile). Etichetele te ajută să organizezi cutiile în ziua mutării, odată ce te afli în noua proprietate.

5. Verifică apartamentul sau casa înainte de plecare

Înainte de a părăsi unitatea pentru ultima dată, nu uita să verifici orice eventuale lucruri pe care le-ai fi putut lăsa:

  • În interiorul mașinii de spălat și/sau uscător
  • În interiorul frigiderului și/sau congelatorului
  • Dulapuri
  • Rafturi și dulapuri înalte

După ce te asiguri că totul este în regulă, finalizează următoarele sarcini de ultim moment:

  • Scoate gunoiul
  • Stinge luminile
  • Încuie si nu uita sa predai cheia fostului proprietar

Bine ai venit in noua ta locuintă!

Compare listings

Compare